به گزارش خبرگزاری مهر، رییس اداره روابط عمومی و تبلیغات وزارت امور خارجه روز گذشته هفتم اسفند با حضور در حوزه هنری طی نشستی با محمد حمزه زاده رییس سازمان سینمایی حوزه هنری به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.
محمدجواد شریعتی رییس اداره روابط عمومی و تبلیغات وزارت امور خارجه گفت: معتقدیم فعالیتهای حوزه هنری ویژگیهای خاصی دارد که این ویژگیها برای وزارت امور خارجه در عرصه بینالملل مفید است و ما علاقمندیم فارغ از محدودیتها از تولیدات حوزه هنری در عرصه بینالملل بهره ببریم.
وی به تعریف دیپلماسی عمومی در وزارت امور خارجه پرداخت و ادامه داد: حوزههای دینی، هنری، فرهنگی و حتی ورزشی، بخشهای مختلف دیپلماسی عمومی ما را تشکیل میدهد. تلاش ما این است که با مراجع و دستگاههایی که در جمهوری اسلامی تولید محتوا میکنند در ارتباط و تعامل باشیم و از نزدیک کار فرهنگی هنری آن ها را دیده و مشکلات بینالمللی سر راهشان را برداریم و با همفکری آن ها زمینهای برای بهتر دیده شدن در عرصه بین الملل فراهم کنیم و با این همفکری به زبان مشترکی در عرصه بینالمللی برسیم.
شریعتی بیان کرد: یکی از همکاریهای مهم و موثر حوزه هنری با وزارت امور خارجه توجه به تولیدات فاخر و ارزشمندی است که به تهمتها و چالشهایی که در عرصه بینالملل به ما وارد میکنند، پاسخ دهد چون ایدههای ما در عرصه انقلاب اسلامی جهانی است سوای از وظایف داخلی و تکلیف بینالمللی هم داریم.
رییس اداره روابط عمومی و تبلیغات وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه هیچ زمانی همچون الان با اهداف و برنامههای جمهوری اسلامی مخالفت نمیشد، گفت: در کشوری که سینمایی ندارد شاهزاده آن تلاش میکند که برای تروریست نشان دادن ایران فیلم بسازد پس باید به مسئولیت خطیر و سنگین این عرصه واقف باشید.
وی حضور در فستیوالهای فیلم در خارج از کشور، ورود به موضوعات مناسبتی که حوزه هنری در آن فعالیت می کند و همچنین، بحث دفاع مقدس و زبان انیمیشن را از مهمترین مواردی دانست که وزارت امور خارجه و حوزه هنری میتوانند با هم همکاری داشته باشند.
محمد حمزه زاده رییس سازمان سینمایی حوزه هنری نیز در این نشست گفت: امیدواریم این جلسه شروع دور تازهای از ارتباطات و فعالیتهای حوزه هنری با وزارت امور خارجه باشد. در دولت قبل، از ما در وزارت خارجه دعوتی به عمل آمد و درجمع بندی به این نتیجه رسیدند که باید با جامعه هنری مرتبط باشند.
وی با اشاره به اینکه حوزه هنری در زمینه ثبت تاریخ شفاهی جنگ مدالهای زیادی از دستان رهبر معظم انقلاب دریافت کرده است، عنوان کرد: نیروهای حوزه هنری همواره در تلاش هستند تا به دستور اکید رهبر انقلاب، آن دسته از خاطرات جنگ را که نیاز جمهوری اسلامی است و به مرور زمان از ذهنها پاک میشود، جمعآوری کند که زمان و نحوه انتشار آن فرصت مغتنم خاص خود را می خواهد.
حمزه زاده همچنین در این دیدار نبود وابستگی حوزه هنری به دولت را مهمترین شاخصه فعالیت این سازمان دانست و گفت: حوزه هنری یک نهاد انقلابی است که با آمد و رفت دولتها و دولتمردان فعالیتش دستخوش تغییر نمیشود. ما وظایفمان تحت فرمایشات رهبری است، همانگونه که سیاستهای خارجی ما را رهبر تعیین میکند اما تمایل داریم یکی از نهادهایی باشیم که با وزارت امور خارجه در بحث تولید محتوا و پاسخگویی به اتهامات وارد شده به جمهوری اسلامی و حوزه بیداری اسلامی همکاری دارد.
وی ادامه داد: بدون هیچ درخواستی، حوزه هنری زمانی بودجه یک سال و نیم خود را صرف تولید فیلم «مزارشریف» کرد که اتفاقا وزارت امور خارجه فیلم را پسندید و از آن استقبال کرد. به عقیده ما فیلم «مزار شریف» تنها فیلم قابل دفاعی است که حوزه هنری در سیاست خارجی در افغانستان تولید کرده است و ما خود را مسئول می دانیم که در حوزه بیداری اسلامی وارد شویم و فعالیت کنیم.
حمزه زاده همچنین، با اشاره به وضعیت اقتصاد هنر کشور گفت: متاسفانه اقتصاد و گردش مالی فیلمهای ما از مرزها فراتر نمیرود در حالیکه بخشی از بودجه سینما از طریق بازار بینالمللی باید بدست بیاید و برای حوزه هنری عرصه بینالمللی همچون تنفس گاه به شمار میرود و ما فعالیتهای بینالمللی خود را مجدانه پی میگیریم.
در این نشست مشترک هادی مولوی دوست، یزدان عشیری و محسن یزدی از مسئولان حوزه هنری و بهزاد محمدی کارشناس اداره روابط عمومی و تبلیغات وزارت امور خارجه حضور داشتند.
نظر شما